Субота, 20.04.2024, 00:18
Історія та гуманітарні дисципліни
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » Архив новин
« 1 2 3 4 5 »
30.09.2009 08:08
Средняя зарплата в Украине: обзор по отраслям

В августе текущего года средняя зарплата в Украине составила 1919 грн. При этом самый большой уровень средней оплаты труда был зафиксирован у работников авиационного транспорта (5739 грн.), у финансистов (4033 грн.) и госслужащих (2739 грн.).

Вместе с тем, менее всего в августе получали специалисты отрасли "Рыболовство, рыбоводство" (990 грн.), сотрудники отелей и ресторанов (1285 грн.) и работники сельского хозяйства (1301 грн.).

Средняя зарплата в Украине по видам экономической деятельности

(август 2009 года)*

Сфера деятельности

Средняя зарплата (грн)

Общая средняя зарплата

1919

Сельское хозяйство, охота

1301

Лесное хозяйство

1373

Рыболовство, рыбоводство

990

Промышленность

2156

Строительство

1589

Торговля; ремонт автомобилей, бытовых изделий и предметов личного употребления

1575 < ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України»

Проект
Вноситься Президентом України

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Конституції України

I. Внести зміни до Конституції України (Відомості Верховної Ради України, 1996 р., №30, ст.141; 2005 р., № 2, ст.44), виклавши її в такій редакції:

«КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

Український народ - громадяни України всіх національностей,

виражаючи свою суверенну волю,

спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення,

піклуючись про зміцнення громадянської злагоди і соборності України,

усвідомлюючи себе невід'ємною частиною європейської спільноти,

дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, утвердження соціальної справедливості,

прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну соціальну правову державу,

сповнений відповідальності перед Богом, попередніми, ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Іван Вакарчук: "Якість школи не може бути вищою від якості вчителя"

Під головуванням Міністра освіти і науки Івана Вакарчука відбулася підсумкова колегія МОН "Про підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2008/2009 навчальному році та завдання на 2009/2010 навчальний рік".

Іван Вакарчук підсумував виконання завдань минулого навчального року та окреслив стратегічні кроки на 2009/2010 рік.

Міністр наголосив на актуальності питання підготовки педагогічних кадрів: "Ключовим питанням поліпшення якості освіти є питання професійного рівня вчителя. Якість школи не може бути вищою від якості вчителя. В Україні є тисячі видатних вчителів - людей високоосвічених, кваліфікованих, енергійних, захоплених своєю справою. Водночас середній рівень кваліфікації багатьох педагогів недостатньо високий. Причини криються, на наш погляд, у застарілій системі підготовки вчителя. Значна частина випускників, навчаючись у педагогічному університеті, не планують йти пра ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
м. Київ
№ 642 від 09.07.2009р.

Про організацію вивчення гуманітарних
дисциплін за вільним вибором студента

На виконання пункту 2.6 рішення колегії Міністерства освіти і науки «Мета реформ у вищій школі – якість і доступність освіти» від 2 квітня 2009 р., протокол № 4/1-4, рішення колегії Міністерства освіти і науки «Про вдосконалення нормативної частини змісту підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра (спеціаліста медичного та ветеринарно-медичного спрямувань) від 25 червня 2009 р., протокол №7/7-4, враховуючи результати широкого громадського обговорення питань гуманітарної підготовки у вищій школі та з метою організації вивчення дисциплін циклу гуманітарної та соціально-економічної підготовки за вільним вибором студента («вільної траєкторії» студента),
НАКАЗУЮ:
1. Керівникам вищих навчальних закладів, головам робочих груп з розроблення галузевих стандартів вищої освіти, І ... Читати далі »

| Рейтинг: 1.3/3 | Коментарі (0)

Проект

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ

Про вдосконалення нормативної частини
змісту підготовки фахівців

На виконання п. 2.6 рішення колегії Міністерства освіти і науки «Мета реформ у вищій школі — якість і доступність освіти» від 2 квітня 2009 р., протокол № 4/1-4 та з метою вдосконалення нормативної частини змісту підготовки фахівців і підвищення якості вищої освіти,

Н А К А З У Ю:

1. Керівникам вищих навчальних закладів, головам робочих груп з розроблення галузевих стандартів вищої освіти, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О. А.), департаменту вищої освіти (Болюбаш Я. Я.) при розробленні освітньо-професійних програм та навчальних планів підготовки бакалаврів (спеціалістів медичного та ветеринарно-медичного спрямувань), починаючи з набору 2009 року:
1.1. Керуватись таким розподілом навчального часу для нормативного терміну навчання чотири роки в кредитах ECTS — Європейської кредитно-трансферної системи (1 кредит ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

26.06.2009
Колегія МОН затвердила принцип "вільної траєкторії студента"

Ініціативу міністра Вакарчука, щодо самостійного вибору студентом світоглядних дисциплін для свого навчання вчора затвердила колегія Міністерства освіти і науки. Вона прийняла рішення про вдосконалення нормативної частини змісту підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра.

"Вища освіта повинна відповідати теперішнім вимогам, - наголосив Іван Вакарчук. - Гуманітарний блок, який ми хочемо ввести повинен спрямовуватись на формування світогляду людини. Коли молода людина приходить в університет, то вона повинна мати можливість обирати те, що її цікавить".

В проекті визначено розподіл навчального часу між циклами підготовки, перелік обов'язкових гуманітарних навчальних дисциплін для бакалавра: українська мова, історія України, історія української культури, іноземна мова та філософія.

Вибіркові дисципліни обираються студентом зі списку, який пропонує вищий навчальний заклад. За ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

[11.06.2009 12:55]
Першокурсники обиратимуть гуманітарні предмети на свій смак

Міністерство освіти та науки пропонує надати можливість у наступному навчальному році першокурсникам вищих навчальних закладів самостійно обирати дисципліни з гуманітарного блоку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції міністр освіти і науки України Іван ВАКАРЧУК.

За його словами, відповідний наказ міністерством вже розроблений і оприлюднений для обговорення громадськістю на офіційному сайті МОН.

І.ВАКАРЧУК роз’яснив, що обов’язковими для вивчення в гуманітарному блоці залишаться п’ять предметів: українська мова, історія України, історія української культури, іноземна мова та філософія. Інші дисципліни студент зможе обрати самостійно із списку, наданого його університетом.

Передбачається, що кожен університет має запропонувати, крім обов’язкових, ще десять-п’ятнадцять дисциплін, серед яких, зокрема, психологія, релігієзнавство, риторика, геопол ... Читати далі »

| Рейтинг: 1.0/1 | Коментарі (0)

Науковці закликають не відмовлятися від вивчення історії України у вишах
час публікації: 3 червня 2009 р., 18:30

Вітчизняні науковці-історики закликають Міністерство освіти і науки відмовитися від намірів замінити вивчення історії України у вищих навчальних закладах курсом "Історія української культури"

Вітчизняні науковці-історики закликають Міністерство освіти і науки відмовитися від намірів замінити вивчення історії України у вищих навчальних закладах курсом "Історія української культури".

Про це на прес-конференції заявив доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України та зарубіжних країн Київського національного лінгвістичного університету Юрій Терещенко передає УНІАН.

За його словами, вивчення повноцінного курсу вітчизняної історії у ВНЗ є для сучасної молоді чи не єдиним джерелом адекватних уявлень про історичне минуле українського народу, а його ліквідація завдасть серйозної шкоди нашій державності.

Професор нагадав, що за часів СР ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Харківські історики протестують проти виключення курсу історії України з системи вищої освіти
Відкритого листа Президенту України Віктору Ющенку, прем'єр-міністру Юлії Тимошенко і голові Верховної Ради Володимиру Литвину проти виключення з системи вищої освіти курсу історії України написали викладачі декількох ВНЗ країни.

У листі, текст якого має в своєму розпорядженні "SQ", відмічено, що в доповіді міністра науки і освіти Івана Вакарчука на розширеній підсумковій колегії міністерства "Мета реформ у вищій школі - якість і доступність освіти" від 2 квітня 2009р. міститься положення, в якому вказується доцільність заміни "вузько направленого" обов'язкового курсу "Історія України", який нібито "безпосередньо дублює шкільний", курсом "Історія української культури", де під словом "культура" пропонується "розуміти не лише художню діяльність або літературну творчість, а весь спосіб життя українського співтовариства". Автори листа також відзначили, що на запланований новий ку ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024