П'ятниця, 19.04.2024, 12:43
Історія та гуманітарні дисципліни
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » Архив новин
« 1 2 3 4 5
Науковці та історики проти ліквідації курсу "Історія України" у ВНЗ. Науковці та історики проти ініціативи Міністерства освіти та науки замінити у вищих навчальних закладах вивчення Історії України курсом "Історія української культури". Таке рішення, переконують вони, завдасть удару по і без того слабкій національній свідомості українців. Адже вивчення курсу "Історії України" є чи не єдиним джерелом достеменних уявлень про історичне минуле народу. Ярослав Калакура (доктор історичних наук, професор, КНУ ім.Т.Шевченка): "Коли ми говоримо про символи держави, нації, то ми називаємо герб, прапор, гімн. Так ось, до цих символів належать ще два - це мова та історія. Власне, це ті чинники, які формують національну ідентичність." Спростовують науковці й основний аргумент Міністерства - мовляв, у школах історію і так вивчають досить глибоко. Кажуть, середня освіта вивчає історію окремих подій, історичні дати, часто не пов’язані між собою. Натомість у вищій школі студенти їх комплексно ос ... Читати далі »
| Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України планує замінити у ВНЗ негуманітарного профілю курс «Історія України» на «Історію української культури» ( див. Доповідь міністра Івана Вакарчука на розширеній підсумковій колегії Міністерства освіти і науки України «Мета реформ у вищій школі – якість і доступність освіти» (2 квітня 2009 р.); Вакарчук І. Якість освіти і вільна траєкторія студента // Українська правда. – 2009. – 28 квіт. (http://www.pravda.com.ua/news/2009/4/27/93927.htm)). Відкритий лист до міністра освіти і науки України проф. Вакарчука Івана Олександровича

Вельмишановний Іване Олександровичу, звернутися до Вас мене змусила тривога за майбутнє навчальної дисципліни «Історія України», вивчення якої у ВНЗ негуманітарного профілю Міністерство освіти і науки України планує замінити «Історією української культури» (див. Доповідь міністра Івана Вакарчука на розширеній підсумковій колегії Міністерства освіти і науки України «Мета реформ у вищій школі – якість і доступність освіти» (2 кві ... Читати далі »

| Рейтинг: 4.5/2 | Коментарі (0)

Якість освіти характеризує багато складових різної природи та ваги. Коли йдеться про вищу освіту, то однією зі складових є індивідуальна освітня траєкторія студента

І

Припускаємо, що фаховий напрям студент вибрав добровільно і, взагалі кажучи, сам, збалансовуючи свої здібності, нахили, бажання, а також поради батьків та інших близьких йому осіб з урахуванням потреб ринку праці, припускаємо і те, що він найбільше хоче здобувати саме цей фах, а не інший.

Вступивши на перший курс з мріями навчатися "своєї" професії, студент несподівано опиняється перед навантаженням побічними, на його погляд, непотрібними, курсами, що відбирають багато часу і часто викликають внутрішній спротив або й бунт, який виливається назовні мало не в агресивне ставлення і до "непотрібної" науки, і до викладача як її носія.

Студентові першого курсу вже наперед точно відомо, що йому будуть читати, наприклад, у весняному семестрі третього курсу, а від старшокурсників він уже знає, які щорічні "дотепні" ... Читати далі »

| Рейтинг: 1.5/2 | Коментарі (0)

Шановні користувачі

Адміністрація сайту повідомляє про перенос файлів на інше файлосховище. Деякі файли можуть бути не доступні. Перепрошуємо за тимчасові незручності.
| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Усі файли перевірені антивірусом NOD32 й не несуть небезпеки. Перепрошуємо за тимчасові незручності.

З повагою адміністрація
| Рейтинг: 0.0/0

Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024