П'ятниця, 19.04.2024, 03:34
Історія та гуманітарні дисципліни
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Головна » 2009 » Червень » 04
Науковці закликають не відмовлятися від вивчення історії України у вишах
час публікації: 3 червня 2009 р., 18:30

Вітчизняні науковці-історики закликають Міністерство освіти і науки відмовитися від намірів замінити вивчення історії України у вищих навчальних закладах курсом "Історія української культури"

Вітчизняні науковці-історики закликають Міністерство освіти і науки відмовитися від намірів замінити вивчення історії України у вищих навчальних закладах курсом "Історія української культури".

Про це на прес-конференції заявив доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України та зарубіжних країн Київського національного лінгвістичного університету Юрій Терещенко передає УНІАН.

За його словами, вивчення повноцінного курсу вітчизняної історії у ВНЗ є для сучасної молоді чи не єдиним джерелом адекватних уявлень про історичне минуле українського народу, а його ліквідація завдасть серйозної шкоди нашій державності.

Професор нагадав, що за часів СР ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Харківські історики протестують проти виключення курсу історії України з системи вищої освіти
Відкритого листа Президенту України Віктору Ющенку, прем'єр-міністру Юлії Тимошенко і голові Верховної Ради Володимиру Литвину проти виключення з системи вищої освіти курсу історії України написали викладачі декількох ВНЗ країни.

У листі, текст якого має в своєму розпорядженні "SQ", відмічено, що в доповіді міністра науки і освіти Івана Вакарчука на розширеній підсумковій колегії міністерства "Мета реформ у вищій школі - якість і доступність освіти" від 2 квітня 2009р. міститься положення, в якому вказується доцільність заміни "вузько направленого" обов'язкового курсу "Історія України", який нібито "безпосередньо дублює шкільний", курсом "Історія української культури", де під словом "культура" пропонується "розуміти не лише художню діяльність або літературну творчість, а весь спосіб життя українського співтовариства". Автори листа також відзначили, що на запланований новий ку ... Читати далі »

| Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Науковці та історики проти ліквідації курсу "Історія України" у ВНЗ. Науковці та історики проти ініціативи Міністерства освіти та науки замінити у вищих навчальних закладах вивчення Історії України курсом "Історія української культури". Таке рішення, переконують вони, завдасть удару по і без того слабкій національній свідомості українців. Адже вивчення курсу "Історії України" є чи не єдиним джерелом достеменних уявлень про історичне минуле народу. Ярослав Калакура (доктор історичних наук, професор, КНУ ім.Т.Шевченка): "Коли ми говоримо про символи держави, нації, то ми називаємо герб, прапор, гімн. Так ось, до цих символів належать ще два - це мова та історія. Власне, це ті чинники, які формують національну ідентичність." Спростовують науковці й основний аргумент Міністерства - мовляв, у школах історію і так вивчають досить глибоко. Кажуть, середня освіта вивчає історію окремих подій, історичні дати, часто не пов’язані між собою. Натомість у вищій школі студенти їх комплексно ос ... Читати далі »
| Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024